• Glava Bg

Ozaveščanje

EKO dan v Idriji

EKO dan v Idriji

Avtor fotografije: Marko Leoni

Krajevna skupnost Mesto Idrija je skupaj s partnerji preteklo soboto, 9. aprila 2016, organizirala že tradicionalni EKO dan, na katerem smo sodelovali tudi z družbo ZEOS.

Prvi dogodki v okviru EKO dneva so se pričeli že v med 7. in 8. aprilom v sklopu organiziranih aktivnosti na izobraževalnih ustanovah: Osnovna šola Spodnja Idrija, Osnovna šola Črni vrh in Gimnazija Jurije Vega v Idriji. Med drugim jih je obiskal tudi naš E-transformer, ki je gostoval tudi na sobotnem dogodku v centru Idrije, kjer pa smo pripravili tudi nekaj drugih aktivnosti: Prikolesari elektriko, kjer so se lahko obiskovalci preizkusili v poganjanju sobnega kolesa in tako prižgali različne svetilke; Odločuj, kjer so se lahko preizkusili v znanju ločevanja odpadkov in E-labirint, kjer so lahko ugotovili, kako mirno roko imajo.

Sobotni osrednji del dogajanja se je sicer odvijal od 9. ure dalje z nastopi otrok iz vrtca in osnovne šole, udeležbo na čistilni akciji, različnimi eksperimenti, predstavitvami dejavnosti idrijskih gasilcev, tabornikov in planincev, Geoparka Idrija, gorske reševalne službe ter Komunale Idrija, na sporedu so bila tekmovanja v eko vožnji, ena večjih letošnjih novosti pa je bil bolšji sejem oziroma blagovna menjava različnih predmetov. Na vseh lokacijah je bila možna oddaja e-odpadkov in odpadnih baterij.

Z našimi aktivnostmi smo dodali en kamenček v mozaiku EKO dneva v Idriji oz. pripomogli k dvigu ozaveščenosti njihove lokalne skupnosti na področju varovanja okolja.

logo footer