• Glava Bg

Ozaveščanje

Pomladansko ekošportanje

Pomladansko ekošportanje

V soboto, 16. aprila 2016, smo se udeležili dogodka »Pomladansko ekošportanje«, ki se je odvilo v ZOO Ljubljana.

Organizatorji dogodka ESA Tim d.o.o. so ponovno združili pomen aktivnega in zdravega življenja, športnega preživljanja prostega časa ter ozaveščanja in izobraževanja na področju ekologije, varovanja okolja, reciklaže in ločevanja odpadkov.

Vreme nam je bilo naklonjeno, saj je sonce že zgodaj zjutraj prijazno pokukalo na plano in nas razveseljevalo skozi celoten dan, zato obiskovalcev z malimi in malo starejšimi nadobudnežni res ni manjkalo. Na dogodku smo skozi aktivnosti predstavili naš novi projekt »Gospodarjenje z e-odpadki« pod sloganom E-cikliraj. Največ pozornosti je pritegnilo predelano sobno kolo, na katerem so vsi zagrizeni športniki s poganjanjem pridelali elektriko in prižigali različne žarnice, najbolj pogumni pa so celo poskusili napihniti balon. Mimogrede, ne bomo vam zaupali, če jim je uspelo, ampak vas izzivamo, da to sami preizkusite na naslednji lokaciji, kjer se bomo pojavili s kolesom (o vseh dogodkih boste pravočasno obveščeni na FB strani družbe ZEOS). Veliko obiskovalcev si je kot vedno z veseljem ogledalo E-transformer in se preizkusilo tudi v drugih naših in aktivnostih ostalih partnerjev dogodka.

Ne zgodi se vsak dan, da imaš svojo stojnico postavljeno zraven žiraf, ki radovedno stegujejo svoje vratove v smeri direndaja, zato se v živalskem vrtu zagotovo še kdaj oglasimo.

logo footer